Mattias Ericsson och Flee

Musik som berör

Om oss

 

Per Frid trummor
Per är den i bandet med mest erfarenhet. Han har lirat allt möjligt varit trummis till körer, lirat punk, men de största var coverbandet Christer Pettersson som var ute och spelade en hel del runt om i Gävle. Sedan den tiden har Per ägnat sig till att spela i diverse konstellationer fram till för ett par år sen då han blev trummis i Mattias Ericsson och band. När Mattias Ericsson och band la ner fortsatte Per att hjälpa Mattias med trumspelande på hans skiva "Från inget till allt".

Jakob Lagerberg gitarr

Jakob Lagerberg, han lirar annars lead guitar i rock bandet Antham. Jakob har med dom år han hållit på, utvecklas till en skicklig gitarrist som har en skön attityd på scen och bra taktkänsla. Han lirade solot på låten Paradise som var ett av spåren på en av Mattias första skivor Från inget till allt. Efter den insatsen så började han repa med Mattias och Per och är sedan början av 2010 fullvärdig medlem av Flee.

Mattias Ericsson sång och gitarr

Mattias Ericsson, född och uppvuxen i Gävle. Började som kompgitarrist i bandet Kilt som senare bytte namn till Ninelle när han var 13. Efter de har de varit olika projekt de senaste var egen skrivna låtar med ett band bestående av vänner som kallade sig Mattias Ericsson och band. De senaste åren har Mattias skrivit nya låtar för fullt och idag har han tillsammans med Flee 2 Ep och 2 singlar sammanlagt 20 låtar uppe på den digitala marknaden.

Oskar Bergqvist bas

Oskar Bergqvist är i grunden en gitarrist med skön feeling för musik. Han har nu tagit med sig sin feeling från gitarren och överfört den på basen och anslutit till Flee. Oskar lirar också i bandet Antham tillsammans med Jakob där han är en av två gitarrister.

Vi välkomnar Oskar till bandet och ser framemot att höra honom lägga basgångar med feeling.

 

FLEE´s historia

FLEE startades i början av 2010 av Mattias Ericsson, Per Frid och Jakob Lagerberg. Mattias Ericsson hade länge varit i behov av ett kompband efter att under en tid spelat in musik och inte haft speciellt mycket spelningar. Mattias och Per repade ganska ofta men i och med att det bara var trummor och gitarr kändes det väldigt tomt. Mattias tillfrågade då Jakob om han inte ville spela elgitarr tillsammans med honom och Per. Jakob svarade då ja och började vara med och repa. Jakob hade tidigare varit med och spelat solo på skivinspelningar på Mattias skivor.

Under våren 2011 hittade bandet en basist vid namn Markus Eklöf. Markus är egentligen gitarrist och Mattias hade både sett honom och hört honom spela gitarr och var imponerad över hans sätt att spela. Markus blev då tillfrågad och svarade om en lite tveksamt ja. Han ville inte spela bas egentligen och låtarna vara inte hans typ av musik, men i och med behovet av basist inför den kommande konsert som bandet skulle ha så ställde han upp.

Både repen och spelningen kändes otroligt bra och bandet gjorde sedan en Stockholmsresa för att kolla musik affärer men också för att umgås och svetsa ihop bandet. Efter ett bilhaveri i Stockholm och att Jakob och Markus irrat omkring i flera timmar satt bandet på järnvägsstationen i Stockholm och käkade hamburgare. Tåget bar av hemåt mot Gävle och bandet kändes stärkta av resan. Efter några veckor så bestämde sig Markus för att hoppa av, han kände att han inte ville spela bas och han ville dessutom spela en annan typ av musik.

Återigen så behövde bandet hitta en basist. Basister är svår hittade och dom växer inte på träd. Allt kändes hopplöst och bandet körde några repningar under hösten 2011 men mesta dels var Mattias tillbaka på ruta ett och spelade in musik en 3 spårs skiva som han släppte i slutet av 2011.

2012 började som 2011 slutade Mattias hade gjort en solo spelning i slutet av 2011 i samband med att han släppte en skiva med 3 spår. Jakob funderade över bandets framtid och ville komma i gång och repa igen. Bandet körde igång repningarna igen och i samma veva började Antham som repar i samma lokal spela in en skiva. Mattias tyckte då att Flee också skulle spela in en flerspårs skiva och Jakob och Per nappade på idén så arbetet började.

Under skivan fick Mattias spela bas då bandet fortfarande var utan basist. Mattias satt sedan och diskuterade med Per och funderade över basist. Aron Rosén var en kille som fanns med i tankarna men Mattias var osäker på om han ville spela bas. Tiden gick utan att något hände och plötsligt stod även Antham utan basist. Eller egentligen hade de gjort det sedan innan jul. Men nu tog dom kontakt med Aron och han började repa med dom.

Efter en väldigt kort tid med Aron som basist i Antham så kom Anthams orginalbasist tillbaka och helt plötsligt stod Aron ledig som basist. Per pratade då med Aron och han ville vara med. Så i och med Januari 2012 har Aron funnits med i bandet och det känns jättebra. Ett utskick har gjorts för att söka spelningar till sommaren. Bandets skiva kommer att komma i slutet av våren början av sommaren 2012.

Repningar sker för fullt och bandet mår bättre än någonsin. På återseende.

Hösten 2012 var lugn i form av spelningar, några enstaka gjordes och skivan Ovanför marken och Ord släpptes under året, även singeln Fröken modern släpptes.

Runt Jul kom tankar på en ny skiva och en rejäl satsning på musiken under 2013, Mattias satte igång och skrev låtar och allt eftersom mynnade de ut i 12 skriva låtar. Aron skrev också en låt under den här perioden. Efter mycket om så bestämdes de att skivan skulle bli en ep istället. Så 12 låtar blev 5 låtar och ep´n Lilla Chicago kom till världen. Under sommaren har Mattias och Flee spelat ca 5 spelningar och släppt en ep. Mattias lyckades även få en låt spelad i P4 Gävleborg, då han skrev en inofficell em låt till sommarens dam em. 

I augusti släpptes Lilla Chicago upp på nätet än så länge bara på Itunes men om bara någon vecka även på, spotify, amazon, wimp och deezer. I samma veva som ep´n gick upp på nätet så valde flee´s basist Aron att hoppa av tåget. Framtiden för Flee ser oviss ut och ett samtal kommer föras inom kort för att prata om framtiden.

Under september 2013 har Mattias och Flee gått in i studion igen och spelat in 5 nya spår. Det är delvis nya låtar men en hel del gamla låtar. Ep´n kommer att släppas under sen höst 2013 eller tidigt vår 2014. Framtiden ser återigen ljus ut för Mattias och Flee trots att Flee fortfarande står utan basist. Inför våren är det planerat att spelningar ska börja bokas för att lansera både Lilla Chicago men också den nya ep´n som kommer. Bandet har också nu under september släppt en ny singel, "Du har gjort mig så illa" den har under en veckas tid redan spelat 150 ggr på spotify, vilket är rekord för Mattias och Flee´s låtar. Det måste firas :).

Slutet av 2013 resulterade i ytterliggare en Ep "Fröken modern" och även en till singel "Ljus". Låtarna har spelats relativt flitigt och framtiden känns just ljus.

CC puben bokades och spelningen ska genomföras den 20 februari klockan 20.00. 

Januari 2014, Mattias och Flee har repat fullt inför spelningen på CC puben. Nya låtar har även skrivits av Mattias och kommer inom kort spelas in. I övrigt har ett samarbete inletts med en kille som tillfrågat Mattias om han får göra en Remix på en av Mattias låtar. Detta samarbete kommer ta en del tid eftersom både killen som ska göra remixen och Mattias är nogranna med resultatet. Sen fick Mattias en fråga av lokale musikern Jimmy Nordin om han inte kunde tänka sig lämna in en skiva till den lokala butiken Indy 505´s vägg för lokala artister samt att skivan även skulle säljas i butiken. Mattias tackade ja och lämnade in skivan som nu syns tillsammans med andra lokala musiker och artister. 2014 har börjat bra och det känns som om detta är vårat år. Hoppas vi ses på någon scen i år.

Nästan hela 2014 har gått, vi har släppt vårt första album på spotify "Brevet till samhället" som innehåller 10 spår. Efter det har vi gjort ett 3 tal spelningar bland annat på stortorget i samband med ljusmanifestationen för narkotikans offer. Refrängen på vår låt "Ljus" hamnade också i radio intervjun kring ljusmanifestationen och spelades i nyhets inslagen dagen efter.

Nu väntar nya äventyr och snart ett nytt år, känns som vi tagit ytterliggare kliv på vägen mot att nå ut med vår musik. 

2015 har nu börjat och vi hoppas på att året blir ett år med större kliv framåt för oss och vår musik. Mattias och Flee hänger fortfarande ihop, dock fortsatt utan basist. Vi kommer att låna i basister vid tillfällen då vi ska lira, först ut 2015 blir Oskar Bergqvist först ut att hjälpa oss på spelningen på CC puben, extremt roligt.

Oskar har nu anslutit som basist i bandet.

Halva 2015 har snart gått och vi har gjort 3 gig. Vi började med CC puben i Gävle i februari sedan Rack´n´Roll i Gävle i Maj och nu senast i Uppsala på Hijazz. Från Hijazz spelningen jobbas det nu med en liveskiva som kommer släppas under sommaren. Nästa gig är den 9 juli återigen på CC-puben i Gävle.

Under slutet av 2015 så släppte vi en live skiva från Uppsala spelningen med namnet "Mattias Ericsson och Flee - live i Uppsala". Efter det släppte vi också en ep med låtar som vi jobbat på under året. Vi avslutade också året med att spela för musikhjälpen återigen på CC-puben där året också började i gig väg. Nu väntar 2016 och nya äventyr i musikens teckan vi ses.

Nästan hela 2016 har gått. Under året har vi hunnit med en Stockholmspelning på South cavern på söder i Stockholm. Vi spelade också vid två tillfällen under Gävle stadsfest. När det gäller låtar så har vi under 2016 släppt två låtar: Brustna hjärtan och Josefine. Under våren 2017 jobbar vi med att färdigställa en skiva med namnet Från början till nu. Antalet spår är ännu oklart men vi har 4 låtar inspelade och 2 till där inspelning har påbörjats. Resultatet får ni höra i sommar. Den första singeln släpps någon gång i slutet av maj.

 

Under våren 2017 så har Mattias släppt en singel på egen hand med namnet Faller som är en liten annan genre/sound än vad Mattias brukar ha. Under våren har arbetet med Från början till nu pågått och resultatet blev singeln När det skymmer som släpptes i början på sommarn och resterande 5 låtar som släpptes i slutet av sommaren. Epn uppmärksammades också i Gd i samband med att Mattias blev intervjuad om sitt intresse för Lars Winnerbäcks musik och dokumentär.

I början på september så var Mattias tillsammans med Flee iväg till Örebro och spelade på Live at heart festivalen där. Under hösten kommer bandet repa på och nya projekt kommer presenteras senare under hösten.

Fortsättning följer..

/ Mattias Ericsson och Flee

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)